Кошик
23 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
Безкоштовна доставка + знижка -10% по ПРОМОКОДУВибрати термос
Інтернет-магазин Stepler
+380936754913
+380989573994
+380661697508
Кошик

А що у твоєму термосі?

Активні види відпочинку набирають популярність, адже це прекрасна можливість набратися енергії і отримати яскраві враження. Звичною похідної їжі - тушонці і макаронів, існує здорова альтернатива.

Швидкий сніданок: вівсянка з сухофруктами

Вівсянка відмінно заварюється в термосі. І для цього рецепта не обов'язково використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування - в них міститься менше корисних речовин і клітковини, ніж в традиційній вівсянці.

Сам рецепт простий: залийте вівсянку гарячим молоком, додайте цукор і вершкове масло за смаком і киньте в термос сушені яблука і родзинки. Далі ваш сніданок буде готуватися сам, і вже через півгодини ви зможете поласувати смачною, гарячою кашею.

 

 

Корисний ланч: гречка

Якщо у вас є термос для їжі з широким горлом, гречку можна заварити прямо в ньому. Один стакан гречки залийте двома склянками крутого окропу, додавши столову ложку рослинної олії. Додайте за смаком чорний перець, розмарин, коріандр, кмин або часник. Через 40-50 хв. каша буде готова. У цього способу готування є цілий ряд переваг. По-перше, крупа не розварюється і виходить ідеально розсипчастою. По-друге, саме при запарюванні гречка зберігає максимум корисних вітамінів і мінералів.

 

 

Легкий смузі, варіант без блендера

Смачний і корисний смузі можна приготувати прямо в дорозі, якщо у вас є дрібна терка і питної термос об'ємом 400 мл. В якості інгредієнтів підійдуть яблуко, банан, груша, авокадо, морква, огірок і будь-які інші овочі і фрукти, які ви любите.

Покладіть протерті продукти в термос, посипте їх цукровою пудрою, залийте натуральним йогуртом або соком і добре збовтайте. Все - ваш смузі відразу готовий до вживання. В термосі він надовго збереже свіжість і стане джерелом енергії на цілий день.

 

 

Холодний суп: окрошка

Щоб приготувати окрошку, складіть в термос нарізані свіжі огірки, варену ковбасу і яйця. Додайте кріп, сіль і дрібку цукру, залийте суміш квасом (або кефіром) і закривайте кришку. Класична окрошка готова.

Термос для їжі однаково добре підтримує як високу, так і низьку температури. Ви зможете взяти головний річний суп і в поїзд, і на пікнік. В термосі окрошка збереже свою освіжаючу прохолоду.

 

 

глінтвейн

Для приготування справжнього глінтвейну вам знадобиться кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир, кардамон, 1-2 часточки апельсина з шкіркою, мед і червоне вино. Складіть всі інгредієнти в літровий питної термос, залийте попередньо розігрітим вином і закрийте кришку.

Напій буде готовий через 40-60 хв. Головний секрет приготування правильного глінтвейну: вино повинно настоюватися в герметичній ємності. Тому саме в термосі смак глінтвейну розкриється повною мірою.

 

 

З цими рецептами ви звільните більше часу для подорожей і улюблених занять. А цим смачних страв і напоїв в дорогу займеться ваш термос.

Приготування їжі в термосі - не новий кулінарний лайфхак, а навпаки - несправедливо забутий старий. Термос не вимагає нашого часу і приготована в ньому їжа зберігає набагато більше вітамінів і корисних речовин.

Термос відмінно тримає тепло протягом дуже довгого часу, і будь-яка крупа, залита окропом, встигає в ньому набрякнути і проготовіться. Так, це не найшвидший спосіб приготування, і подбати про готуванні в термосі слід заздалегідь.

Але тим і цікавий цей варіант: можна з вечора змішати всі інгредієнти, щоб на ранок отримати свіжоприготований смачний сніданок.

В термосі відмінно готуються не тільки каші, але овочі, риба і м'ясо. В цілому, час приготування на вогні прирівнюється до 5 години приготування в термосі, за умови що він не пошкоджений і добре тримає температуру.

 

 

Співвідношення крупи і води

Гречка - 1: 2

Пропарений рис - 1: 2-3

Звичайний рис - 1: 4-5

Вівсяні пластівці - 1: 3

Мелена кукурудза - 1: 4-5

Крупа пшенична - 1: 2-3

Цілісне зерно пшениці - 1: 2

Цілісне зерно жита - 1: 2

Просо - 1: 2-3

Як приготувати кашу в термосі

Насипте крупу цілу або мелену в термос, додайте приправи і залийте окропом на ніч, а вранці насолоджуйтеся смачним гарячим блюдом.

 

суп

Щоб розширити асортимент страв з термоса, вам знадобиться кип'ятильник. Їм ви зможете доводити рідину до кипіння в самій посудині. Попередньо нагріти її можна і в чайнику.

Кип'ятильник рекомендований, якщо ви готуєте коричневий рис, картопля, горох, перлову крупу, м'ясо (страви з м'ясом не тримайте в термосі більше двох годин) або суп. Ось суп - це взагалі то, що доктор на обід прописав.

Все просто: якомога глибше занурити кип'ятильник в термос, потім додайте продукти з приправами, залийте окропом і дайте настоятися хвилин п'ять. Потім доведіть свій суп до кипіння і витягніть кип'ятильник. Щільно закрийте кришку термоса. Суп скоро буде готовий. До речі, краще подавати його з зеленню. Так корисніше.

 

Дрібно нарізане філе курки, терта морква і нарізану кубиками картоплю закладаються в термос, заливаються окропом і витримуються протягом декількох хвилин, щоб температура «вирівнялася». Потім вода зливається. До овочів і м'яса додаються крупа, маленька головка ріпчастої цибулі (перед подачею супу можна викинути), спеції і зелень. Все це знову заливається окропом і закривається кришкою - і суп готується

Онсен-тамаго (яйця по-японски)

 

Онсен-тамаго - приготовані в гарячій (не киплячою) води яйця - мають дуже ніжний смак. В Японії їх готують в гарячих джерелах, ми ж - в термосі

«Правильне» яйце онсен-тамаго має дуже ніжний смак, схожий на той, що у яєць всмятку, завдяки однаковій крему жовтки і білки. Там, на Сході, в гарячих джерелах з оптимальною для онсен-тамаго температурою в 60-70 градусів, досягти її легко, у нас - складніше. Але термос впорається!

 

Немає нічого складного. Візьміть пару яєць і занурте їх в термос, залитий доверху окропом. У вас є 20-25 хвилин, щоб приготуватися до насолоди онсен-томаго. Якраз встигнете зібратися на роботу.

Онсен-томаго подаються з сиром тофу і використовуються в різних супах. І до них, як до всього хорошого, дуже швидко звикаєш.

Домашній йогурт

Купіть в магазині або аптеці закваску і, згідно з інструкцією, приготуйте йогурт - тільки в термосі. В літрі теплої (градусів 35-40) молока потонуло разом з парою столових ложок цукру вміст флакона (1 грам) сухою заквасок культури перевіреної марки. Через годин п'ять йогурт готовий.

Для смаку в десерт можна додати джем, ягоди, мед або використовувати його як заправку для салатів.

Важливо. Ретельно вимийте термос перед тим, як будете готувати йогурт. Десерт «вбирає» в себе всі запахи і смаки. Готовий продукт зберігайте в холодильнику.

 

Топлене молоко

Пряжене молоко з термоса не така густе, але не менш смачне - просто пальчики оближеш. Його п'ють просто так, додають в тісто для випічки, а також чаклуючи над ряжанкою і соусами. До речі, і зберігається воно довше звичайного.

Доведіть молоко (смачніше, якщо воно жирне) до кипіння і відразу залийте в термос. Щільно закрийте кришку.

 

 

Кажуть, що через 7- 12 годин воно вже буде топленим.

Вітамінний настій із шипшини

Нічого складного в приготуванні цього ароматного настою немає. Подрібнену шипшину залийте окропом. Дайте йому настоятися. Для смаку можна додати цукор або мед. Тільки якщо мед, то вже в чашку, щоб він не розгубив свої корисності. П'ють настій із шипшини через соломинку, щоб не нашкодити зубної емалі.

 

ягідний компот

Занурте в термос ягоди (або свіжі, або заморожені - які є), додайте трохи цукру і залийте окропом. Через 2-3 години компот, насичений тим, що подарує вам порцію здоров'я, готовий.

 

 

Якщо хочете компот із сухофруктів (сушених яблук, чорносливу, кураги, родзинок), будьте готові почекати годин 10-12. Його краще заготовити з вечора.

 

На закінчення разом з побажанням приємного апетиту закликаємо вас розширювати горизонти термосного кулінарії, а обмежуються вони лише вашою фантазією.

Інтернет магазин

https://stepler.in.ua

Вся лінійка термосів у нас на сайті:

https://stepler.in.ua/g60287777-termosi